Etusivu Orkesteri ja yhdistys

Kaukametsän Kamariorkesteri

Kaukametsän Kamariorkesteri perustettiin vuonna 1996 sellonsoiton opettajan Janne Hanhijärven toimesta. Tarkoituksena oli tavoitteellinen musiikin opiskelu ja orkesteritoiminta Kainuussa.

Viulunsoiton lehtori Minna Tuhkala on toiminut Kamariorkesterin konserttimestarina ja solistina vuodesta 1997 sekä taiteellisena johtajana vuodesta 2003.

Kaukametsän Kamariorkesterin muodostaa keskimäärin 15 jousisoitin-oppilasta ja -opettajaa. Oppilaiden ikä vaihtelee noin 13-19 vuoden välillä. Musiikkiopiston opetuksen laajennuksen myötä koko maakuntaan on Kamariorkesteriin saatu soittajia myös muista toimipisteistä. Kamariorkesteri pitää useita konsertteja vuodessa, jotka ovat suhteellisen nuorista soittajista huolimatta todella korkealaatuisia.

Orkesteri on lukuisten Suomessa soitettujen konserttien lisäksi esiintynyt Tsekeissä, Italiassa, Puolassa, Saksassa, Ranskassa ja Unkarissa. Orkesteri sai jaetun ensimmäisen palkinnon vuonna 1998 Pro Archi -kilpailusta Unkarissa.

Kaukametsän Kamariorkesteri on myös tehnyt useita opintomatkoja ja -vaihtoja. Syksyllä 2013 jatkettiin yhteistyötä saksalaisen Musikschule Kuseler Musikantenlandin kanssa. Orkesteri esiintyi 20. lokakuuta Burg Lichtenbergin salissa yhdessä Mittelstufenorchesterin sekä Kuseler Sinfoniettan kanssa. Ohjelmistossa orkesterissa oli Einojuhani Rautavaaran sekä Pehr Henrik Nordgrenin musiikkia.

Orkesterin taustayhteisönä toimii Kaukametsän Musiikki ry

Yhdistyksen hallitus 2024:


Ari Tamminen, puheenjohtaja

Sini Sarén varapuheenjohtaja, apurahavastaava

Eeva-Leena Saari

Minna Tuhkala

Meeri Mustonen

Petra Ebeling, sihteeri


Marko Mustonen, varajäsen